Dé kinderboekenuitgever!

Jeugdboeken

Vechten voor vrijheid

Als Harm op een ochtend naar zijn werk gaat, blijkt zijn baas opgepakt te zijn. Het is najaar 1942. Zonder dat Harm het op dat moment beseft begint die dag een nieuwe periode in zijn leven. Ongemerkt raakt hij betrokken bij het verzet tegen de Duitse overheerser. Zijn betrekkelijk zorgeloze leven raakt in de greep van spanning en angst, maar hij weigert het gevecht op te geven. Tot hij de meest gezochte persoon van Friesland wordt. Nu is niet alleen hijzelf genoodzaakt Friesland te verlaten, maar ook zijn ouders moeten met alle kinderen onderduiken. Harm ontdekt dat vrijheid meer is dan alleen de afwezigheid van de vijand. Het verhaal van een Friese verzetsstrijder, gebaseerd op waargebeurde belevenissen.
Vanaf: Vanaf 10 jaar
ISBN: 9789059522626
Omvang: 160 pag.
Prijs €: 9,95

Vrouw zoek in Schiebroek

Inspecteur Roel Westland helpt de recherche van een naburig district door wat werk van hen over te nemen. Leonie en haar collega David-Jan  krijgen te maken met de vermissing van een bejaard echtpaar in de Rotterdamse wijk Schiebroek. Na een dag is de man, die dement is, weer thuis, maar de vrouw blijft zoek. Er wordt een intensief onderzoek gestart. Roel leest een artikel in een kerkblad en dat blijft niet zonder gevolgen. Niemand, ook Roel niemand voorzag wat er daarna gebeurt.  
Vanaf: 12 jaar
ISBN: 978-90-5952-318-0
Omvang: 190 pag.
Prijs €: 13,45
Auteur: Ben de Raaf

Geweldpleging in Middelwatering

Roel Westland wordt uitgenodigd om een groep dove mensen te vertellen over het recherchewerk. Als het zover is heeft hij er nauwelijks tijd voor, omdat hij tot over zijn oren in een recherchewerk zit. Een aantal geweldplegingen in de Capelse wijk Middelwatering eisen zijn volle aandacht op. Na afloop van zijn bezoek aan zijn dove vrienden, komt er iemand achter hem aangelopen. Hij weet niet of het belangrijk is, maar toch wil hij graag wat kwijt. Het blijkt een bijzondere aanwijzing te zijn in zijn onderzoek. Dat werd hoog tijd …  
Vanaf: 12 jaar
ISBN: 9789059522749
Omvang: 211 pag.
Prijs €: 13,45
Auteur: Ben de Raaf

Beroofde bejaarde in Oostgaarde

Nel Jansen, een lieve, oude dame uit de Capelse wijk Oostgaarde, is als eerste de pineut. Op klaarlichte dag wordt ze beroofd van haar portemonnee en breekt daarbij haar heup. Een reeks grove, gewelddadige tasjesroven volgt. Wie is die jongen in een grijs trainingspak en met een zwarte pet die het gemunt heeft op de portemonnees van bejaarden? En wie is de pruikdragende loodgieter die met smoesjes huizen binnendringt en de bewoners besteelt? Twee zaken, twee daders. Roel Westland heeft het er weer druk mee. Dat de jongen in het trainingspak de politie steeds te snel af is, zit hem niet lekker. Ook de brutale diefstallen bij mensen thuis frustreren hem enorm. Hoewel Roel als chef recherche veel moet vergaderen, gaat hij toch nog steeds het liefst op boevenjacht. En die kans krijgt hij, zelfs dicht bij huis. Maar dat avontuur wordt hem bijna fataal …  
Vanaf: 12 jaar
ISBN: 9789059522152
Prijs €: 13,45
Auteur: Ben de Raaf

Rare lading voor het Lage Land (deel 10)

Rare lading voor het Lage Land
Als Roel Westland tijdens zijn stage bij de zeehavenpolitie in Rotterdam een paar drugscriminelen probeert op te sporen, gaat dat niet zonder verrassingen. Rare Lading voor het Lage Land is het 10e deel in deze serie en weer een echte Ben de Raaf met veel spanning en humor.
Vanaf: 12 jaar
ISBN: 9789059521254
NUGI/NUR: 284
Omvang: 197 pagina's gebonden
Prijs €: 13,45
Auteur: Ben de Raaf

Schoten in Schenkel (deel 8)

Schoten in Schenkel
Wie is de geheimzinnige motorrijder die winkels beschiet...? Als Roel Westland nog maar net in functie is als leerling-chef bij de recherche, bezorgt die geheimzinnige schutter hem een heleboel hoofdbrekens. En het wordt steeds ingewikkelde..
Vanaf: 12 jaar
ISBN: 978-90-5952-097-4
NUGI/NUR: 284
Omvang: 192 pagina's gebonden
Prijs €: 13,45
Auteur: Ben de Raaf

Kidnap in Krimpen (deel 6)

Kidnap in Krimpen
Mannes Kruk heeft grote problemen. Als hij zijn belastingschuld niet betaalt, komt een deurwaarder om zijn spullen te verkopen, en dat is meer dan Mannes kan verdragen. Als een rijke dame plotseling voor zijn auto oversteekt, kan hij nog op tijd remmen, maar in zijn hoofd gaan de remmen los. Hij heeft de oplossing voor zijn geldprobleem! Als in Krimpen aan den IJssel een meisje wordt ontvoerd, komt het rechercheteam waar Roel Westland in werkt in actie. 
Vanaf: 12 jaar
ISBN: 9789059520516
NUGI/NUR: 284
Omvang: 181 pagina's gebonden
Prijs €: 13,45
Auteur: Ben de Raaf

Paniek in Prinsenland (deel 2)

Paniek in prinsenland
Verbijstering en ongeloof heersen in Prinsenland, een mooie woonwijk in Rotterdam, als een zware explosie een enorme ravage aanricht en er felle branden uitbreken. Roel Westland gaat op zoek naar zijn vriendin Ingrid. Zij woont tegenover het geëxplodeerde pand. Als hij haar uiteindelijk vindt, blijkt ze behoorlijk gewond te zijn. De politie is er al snel achter dat de geheimzinnige eigenaar van het pand, een man met een kaal hoofd en een oorbel, vreemde dingen deed in het pand. Als Roel en Ingrid deze man, “de Oorbel”, tegenkomen, komen ze onmiddellijk in actie om hem te laten arresteren.
ISBN: 9789076061870
NUGI/NUR: 221
Omvang: 189 pagina's gebonden
Prijs €: 13,45
Auteur: Ben de Raaf

Roofmoord bij de Rotte? (deel 9)

Roofmoord bij de Rotte?
Als tijdens een oefening van de brandweer een taxi in de Rotte wordt aangetroffen, is dit hot news op RTV Rijnmond. Roderick en Timo zijn niet blij met deze vondst. Terwijl rechercheur Roel Westland zich afvraagt waar de chauffeur van de taxi is gebleven, bedenken de beide jongens een plan. Zal het hun ooit lukken aan de verdenking van moord te ontkomen?
Vanaf: 12 jaar
ISBN: 9789059521124
NUGI/NUR: 284
Prijs €: 13,45
Auteur: Ben de Raaf

Overval in Oosterflank (deel 11)

Overval in Oosterflank
Het lijkt wel of Roel boeven vangen belangrijker vindt dan zijn pasgeboren dochtertje. want er ontrolt zich een spektakel, waar Roel in eerste instantie geen touw aan vast kan knopen. Wie is wie te slim af is: de boeven of de politie. WINNAAR EIGENWIJSPRIJS 2011
Vanaf: 12 jaar
ISBN: 9789059521438
NUGI/NUR: 284
Omvang: 190 pag. gebonden
Prijs €: 13,45
Auteur: Ben de Raaf

Pages