Dé kinderboekenuitgever!

Wim Mekelenkamp

Jongelui, ik zal mij even aan jullie voorstellen. Ik ben geboren in 1970 te Apeldoorn en ik ben getrouwd. Wij zijn een pleeggezin, dat betekent dat er een kind (of kinderen) bij ons woont, dat niet meer thuis kan wonen. Na de lagere school, ging ik naar de chr. LTS en MTS in Apeldoorn. Dat zijn technische scholen waar ik het vak elektrotechniek geleerd heb. Toen ben ik elektricien geworden. Dat zijn mensen die met allerlei stroomdraden zitten te prutsen. Daarna heb ik alarminstallaties gemaakt, camera’s geplaatst enz.

Beroep:

Nu werk ik als technicus en beheerder van verkeersapparatuur. Wat is dat nu weer? Ik ga over de verkeerslichten en parkeerautomaten in de stad.

Hobby's:

Ik hou van hobbydieren zoals kippen, schapen, geiten, duiven enz. Ook vind ik het leuk om buiten en in de tuin te rommelen. Wat ik mooi vind, is spannende (natuur) tochten maken. En natuurlijk het schrijven! Wat ik ook heel graag doe, is het leiden van de kerkelijke jeugdvereniging +14.

Waarom bent u gaan schrijven?

In de eerste plaats omdat ik het leuk vind, en al vanaf mijn 10e jaar in mijn gedachten heb. (Dus al vanaf jullie leeftijd…) Verder is het heel mooi om ideeën en fantasieën op papier te zetten. Ik heb een avontuurlijke jeugd gehad. Ik bouwde graag (boom)hutten en onderaardse gangen. We hielden riddergevechten (wat wel eens uit de hand liep) en altijd dachten we ergens een oude schat te vinden. Maar veel droomavonturen zijn natuurlijk niet uitgekomen. Die verwerk ik nu in de verhalen.

Welke boeken heeft u geschreven?

Ik ben begonnen met: Het mysterie van de Zwarte Burcht. De naam zegt het al, er zit iets mysterieus in. Het gaat over twee jongens en twee meiden, die spannende dingen meemaken in- en bij een mysterieuze burcht. Het zijn gewone, hedendaagse jongens en meiden, net als jullie. Daarom is het niet alleen bedoeld voor jongens, maar net zo goed voor meiden. Tenminste, als je een beetje van spannende en geheimzinnige boeken houdt. Ik wil een boeiende serie maken met de belevenissen van dit viertal. Andere delen gaan dan bijvoorbeeld over een raadselachtig scheepswrak of een geheimzinnig hunebed.

Waarom bent u kinderboeken gaan schrijven?

Ik heb iets met de jeugd! Misschien ook wel, omdat ik het soms jammer vind, niet meer die leeftijd te hebben. Ik probeer als het ware terug te kruipen in jullie leeftijd, jongelui, en daaruit te schrijven. Zo beleef ik dan weer spannende avonturen met jullie.

Waarom bij Uitgeverij Mes?

Ik had iets opgestuurd naar deze uitgever. Daarom werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Met de hulp en het advies van Uitgeverij Mes, wordt het dan een boek zoals jij die graag leest. Door het uitgeven van leuke jeugd- en kinderboeken voor jullie, heeft Uitgeverij Mes een jonge en frisse uitstraling.

Wat is de boodschap in uw boek(en)?

De boodschap is er niet opgeplakt, maar zit erin verweven. Het verhaal heeft niet zozeer een christelijke voorgrond, maar wel een christelijke achtergrond. Wat bedoel ik daarmee? De avonturen zou iedereen, dus ook jij, kunnen meemaken. Maar normen en waarden zijn in een boek (en in het leven!) belangrijk. Ook is het goed om te beseffen dat we niet alleen voor onszelf en het hier-en-nu leven. Daarvan probeer ik je voorbeelden in het boek te laten zien.

Wat is uw doel?

Jou een stuk spannende ontspanning te bezorgen. Maar na het lezen van het boek moet er ook iets bij je blijven hangen. Dat moet natuurlijk de spanning zijn, maar ook een stukje van de boodschap. Ik ben benieuwd of mij dit is gelukt…