Dé kinderboekenuitgever!

Marinus Smit

Beroep

Ambtenaar bij de gemeente Neerijmen.

Hobby's

Schrijven, wandelen en lezen.

Waarom bent u gaan schrijven

Ik ben verhalen gaan schrijven voor één van mijn kinderen omdat hij meer moest lezen in verband met een taalprobleem. Deze verhalen zijn nooit uitgegeven. De verhalen die wel uitgegeven zijn heb ik (op verzoek) voor mijn kinderen geschreven.

Welke boeken heeft u geschreven

  • 1997 "Het raadsel van de Noordenhoek"
  • 1999 "Een vreemde ontmoeting op de Noordzee"
  • 2000 "Waar gaat de rit naartoe, Gianne?"

Waarom bent u kinderboeken gaan schrijven

Daarom ik, naast, de stapels ambtelijk en historisch schrijfwerk, voor mijn zoon ben gaan schrijven heb ik dus min of meer onbewust gekozen voor het schrijven van de kinderboeken.

Waarom bij Uitgeverij Mes

Als je een boek schrijft en je wilt het uitgeven dan zoek je een uitgeverij die soortgelijke boeken uitgegeven heeft en vraagt of ze belangstelling hebben. Is dit nee dan kun je het manuscript op zolder leggen of naar een tweede uitgeverij sturen. Omdat iedereen die ik mijn laatste manuscript door had laten lezen het een mooi verhaal vond, heb ik het naar Uitgeverij Mes gestuurd nadat de uitgever van mijn eerste twee boeken te kennen gegeven had geen belangstelling te hebben.

Wat is de boodschap in uw boek(en)

De boodschap in mijn eerste boek is: elkaar helpen. In mijn tweede boek is de boodschap echte vriendschap. En de boodschap in mijn laatste boek is: keuzes maken.

Wat is uw doel

Ik hoop dat de lezer van mijn boeken van de positieve dingen leert en deze overneemt.