Dé kinderboekenuitgever!

Marieke Simons

Ik ben Marieke Simons, getrouwd met Geert en we hebben 3 kinderen. We wonen in Dirksland, op Goeree-Overflakkee. Ik werk als invaljuf op de CBS "Prins Maurits". Dat is geweldig! Je komt dan in alle groepen wel een keer. Van groep1 tot en met groep 8; ik vind het allemaal leuk.

In de tijd dat ik niet op school aan het werk ben, probeer ik te schrijven. Soms is het lastig om meteen een goed idee te vinden om over te schrijven. Misschien hebben jullie dat ook weleens. Je moet een opstel schrijven op school en je weet niet goed waarover. Moeilijk is dat! Opstellen schrijven vond ik vroeger erg leuk op de basisschool. Ook taal en dictee. Tekenen en handvaardigheid behoorden tot mijn favoriete vakken.

Als juf geef ik graag geschiedenisles. Ik vertel dan een mooi verhaal over het onderwerp en dat doe ik graag. Aardrijkskunde is ook leuk. Je leert veel over het klimaat, andere landen en andere volken. Het lijkt me leuk om daar nog eens een boek over te schrijven.

Ik heb verschillende boekjes geschreven voor kinderen uit groep 3, die net kunnen lezen; de serie van "Tom" en de serie van "Lin en Tijs". 

Het boekje "Mirjams superidee" is het eerste boekje met een hoger AVI-niveau en het eerste deeltje in de nieuwe  serie: "Ponyclub de Kleppertjes". Ik hoop snel weer een nieuw deel te maken!