Dé kinderboekenuitgever!

Marieke Huisman - Lindhout

Beroep

Diëtist, maar momenteel fulltime huisvrouw en moeder van twee jongens

Hobby's

Muziek en zang, waaronder het geven van orgellessen en bestuurswerk voor de plaatselijke zangvereniging

Waarom bent u gaan schrijven

Als kind vond ik het schrijven van "verhaaltjes" al leuk, maar nu was de directe aanleiding de kinderverhalenwedstrijd die het tijdschrift Terdege organiseerde ter gelegenheid van het jubileum.

Welke boeken heeft u geschreven

Op stap met Kim, mijn debuut. Een boekje voor beginnende lezertjes.

Waarom bent u kinderboeken gaan schrijven

Heel eerlijk? Omdat je snel resultaat ziet. Ik moet er niet aan denken om jaren aan bijvoorbeeld één roman te werken. Het ligt mij ook niet om voor volwassenen te schrijven, ook voor tieners lukt mij niet.

Waarom bij Uitgeverij Mes

Via de verhalenwedstrijd van Terdege ben ik bij Uitgeverij Mes terecht gekomen. Na deze wedstrijd werd ik door hen uitgenodigd voor een informatiedag en zo is het balletje gaan rollen.

Wat is de boodschap in uw boek(en)

Er zit niet een duidelijke boodschap in mijn boek. Wel wordt door kleine dingen duidelijk dat het een christelijk kinderboek is, bijvoorbeeld door het bidden en lezen aan tafel. En in het algemeen door de manier waarop het geschreven is, het taalgebruik, er is respect voor elkaar, etc.

Wat is uw doel

Dat kinderen, ook kinderen die nog maar net leren lezen, er plezier in hebben een boek te lezen, en zo voor de rest van hun leven liefde voor boeken ontwikkelen.