Dé kinderboekenuitgever!

Ida Lok- de Haan

 

 

                Sinds een aantal jaar schrijf ik voor uitgeverij Mes. Ik heb een serie boekjes geschreven over Flip en Floor: De school in actie, Juf Juul trouwt, De ijsbaan van boer Bram en Flip en Jip de kip. Ook heb ik hierbij de illustraties gemaakt.

Het schrijven van kinderboeken leek mij sinds mijn jeugd al heel leuk, maar het leek mij toen nog leuker om kinderboeken te illustreren, want tekenen deed ik het allerliefst. Thuis verveelde ik mij haast nooit, want ik kon uren tekenen of ik was aan het knutselen. Ik tekende in die tijd kleine stripverhaaltjes en tekende dieren en mensen zo precies mogelijk na. Op school was ik een ijverige leerling. Ik wilde altijd hoge cijfers halen en was erg precies. Mijn tekeningen zagen er ook altijd heel net en gedetailleerd uit.

Na de basisschool heb ik vwo gedaan op de middelbare school. Tekenen en gym waren mijn favoriete vakken.  Vervolgens heb ik de opleiding Universitaire Pabo gedaan om kleuterjuf te worden. Daarnaast ben ik gaan portrettekenen en illustreren. In die tijd heb ik ook een manuscript naar uitgeverij Mes opgestuurd. Daarna ben ik begonnen met het schrijven van de serie over Flip en Floor.

Na mijn opleiding heb ik een aantal jaar in het onderwijs gewerkt. De inspiratie voor mijn boekjes haal ik nu nog uit de tijd dat ik kleuterjuf was, zo gebruikte ik in die tijd net als juf Juul twee handpoppen (dit kun je lezen in Juf Juul trouwt).  

Inmiddels ben ik getrouwd en ben ik moeder van twee jongetjes: Klaas en Kobe. Naast het zorgen voor de huishouding ben ik vaak creatief bezig. Haken, bakken, (portret)tekenen en schrijven zijn mijn grootste hobby’s. Ik schrijf en illustreer met veel plezier de boekjes over Flip en Floor. In mijn boekjes wil ik altijd een christelijke boodschap doorgeven. Normen en waarden komen aan bod, zoals eerlijk zijn en elkaar helpen. En natuurlijk wil ik dat kinderen plezier beleven aan de verhalen over Flip en Floor.