Dé kinderboekenuitgever!

Hanneke de Hoog

Wie ben ik?

Ik ben Hanneke de Hoog- Rosemünd, geboren in 1983 te Delft, als middelste van drie meiden. In 2004 ben ik getrouwd met Arie en samen hebben we drie kinderen gekregen, een zoon en twee dochters. Via pleegzorg is daar nog een dochtertje bijgekomen. In het dagelijks leven ben ik vrouw en (pleeg)moeder, jongerenwerker in onze kerk en nu, sinds mijn eerste kinderboek is uitgegeven, ook auteur.

Hobby's

Heel veel! Schrijven en tekenen, dwarsfluiten, gitaarspelen en zingen in een koor. Bakken, tuinieren, klussen in ons opknaphuis. Haken, breien en borduren. ( En nu sla ik er zelfs nog wat over..) Ik verveel me echt nooit!

Waarom bent u gaan schrijven

Vanaf mijn kinderjaren schrijf ik. Eerst verhaaltjes, en ook heel veel jaar een dagboek. Toen ik ouder werd nam ik minder de tijd om te schrijven. Toch bleven de ideeën in mijn hoofd maar komen. Een aantal jaar geleden heb ik de knoop doorgehakt en heb ik een cursus ‘verhalen schrijven’ gevolgd. Sindsdien ben ik niet meer te scheiden van mijn opschrijfboekje en laptop. Het is zo heerlijk om met woorden en zinnen te spelen, een verhaal te creëren waar je zelf helemaal in kan verdwijnen!

Welke boeken heeft u geschreven

‘Het superplan van Lotte’

Waarom bij Uitgeverij Mes

Je verhaal, het uiteindelijke manuscript is iets wat je koestert. Dat wilde ik niet zomaar lukraak opsturen. Daarom heb ik goed gekeken naar uitgeverijen die me aanspraken. Uitgeverij Mes gaf me het gevoel welkom te zijn, kritisch te kunnen kijken en te staan voor een boodschap. Dat is bevestigt in ons contact. Erg fijn om op deze manier samen te werken.

Wat is uw doel

Het doel van mijn schrijven is om kinderen plezier te geven in het lezen. Ook vind ik het mooi om de liefde van en voor God via een verhaal door te kunnen geven.   

Ik hoop in de toekomst nog veel meer boeken te mogen schrijven!