Dé kinderboekenuitgever!

Douwe Muller

Inleiding

Ik ben geboren op 20 oktober 1952 in het Drentse Emmen, kreeg een Friese voornaam en ben voornamelijk getogen in Groningen. Ik ben getrouwd in 1983. We hebben samen zes kinderen gekregen, die nu allen het huis uit zijn, en van wie vier getrouwd zijn. Ik heb negen kleinkinderen. Sinds 2018 ben ik weduwnaar.

Opleiding

Na de lagere school ging ik in 1965 naar het gymnasium. Na het afronden daarvan begon ik in 1971 aan de studie geneeskunde. Deze werd door omstandigheden een tijd onderbroken. In de tussentijd heb ik onder andere de militaire dienst vervuld. Ik ben in 1982 afgestudeerd.

Beroep

Na mijn studie heb ik een tijd gewerkt als arts voor natuurgeneeswijze en als homeopathisch arts. In 1991 ben ik gaan werken als verzekeringsarts. Sinds 2018 ben ik gepensioneerd.

Hobby's

Dat houdt in fietsen en opbouwende geestelijke lectuur lezen.

Waarom bent u gaan schrijven

Ik was altijd al van plan om een boek te schrijven. Toen las ik eens de stelling, dat er in Nederland geen vijf schrijvers waren van spannende christelijke boeken. Ik vond het een uitdaging daar iets aan te doen.

Welke boeken heeft u geschreven

Schilderijenroof in Leusden
Het geheim van het Jachthuys

Wat is de bedoeling van het boek?

Ik leg in het verhaal de bijbelse boodschap. Dat is de oproep van Christus om Hem na te volgen, dat wil zeggen om te leven zoals Hij. Dat heeft vele aspecten, zoals het kiezen van het goede en edele en het afwijzen van het kwade, verder het goed zijn voor anderen, onrecht kunnen lijden en het zoeken van hemelse schatten. Op verschillende wijzen weef ik dergelijke thema's door het verhaal heen. Daar hoort natuurlijk ook bij, dat uiteindelijk het goede overwint en het kwade de nederlaag lijdt.

De boodschap wordt verpakt in een verhaal met een puzzel of avontuur die de lezer prikkelt om verder te lezen. In het verhaal laat ik jonge hoofdrolspelers optreden die strijden voor het goede, die een heldenrol hebben en aan wie de lezers een voorbeeld kunnen nemen.