Dé kinderboekenuitgever!

Douwe Muller

Inleiding

Ik ben geboren op 20 oktober 1952 in het Drentse Emmen, kreeg een Friese voornaam en ben voornamelijk getogen in Groningen. Ik ben getrouwd in 1983. We hebben samen zes kinderen. Drie studeren aan een hogeschool en drie zitten op een middelbare school. Ze wonen alle zes thuis, dus het is bij ons een gezellige drukte.

Opleiding

Na de lagere school ging ik in 1965 naar het gymnasium. Na het afronden daarvan begon ik in 1971 aan de studie geneeskunde. Deze werd door omstandigheden een tijd onderbroken. In de tussentijd heb ik onder andere de militaire dienst vervuld. In 1982 ben ik afgestudeerd .

Beroep

Na mijn studie heb ik een tijd gewerkt als arts voor natuurgeneeswijze en als homeopathisch arts. Sinds 1991 werk ik fulltime als verzekeringsarts.

Hobby's

Natuurlijk is er altijd veel te doen in een gezin met zes kinderen. Dat varieert van fietsen maken tot boodschappen doen, meubels in elkaar zetten en de financiën bijhouden. Ik besteed verder tijd aan opbouwende geestelijke lectuur en alles wat daar mee samenhangt en het bezoeken van samenkomsten. Daarnaast houd ik me ook bezig met de redactie van liederen. En dan besteed ik tijd aan schrijven. Hieruit is het boek voortgekomen dat hierna genoemd wordt.

Waarom bent u gaan schrijven

Ik was altijd al van plan om een boek te schrijven. Toen las ik eens de stelling, dat er in Nederland geen vijf schrijvers waren van spannende christelijke boeken. Ik vond het een uitdaging daar iets aan te doen.

Welke boeken heeft u geschreven

Schilderijenroof in Leusden.

Wat is de bedoeling van het boek?

Ik leg in het verhaal de bijbelse boodschap. Dat is de oproep van Christus om Hem na te volgen, dat wil zeggen om te leven zoals Hij. Dat heeft vele aspecten, zoals het kiezen van het goede en edele en het afwijzen van het kwade, verder het goed zijn voor anderen, onrecht kunnen lijden en het zoeken van hemelse schatten. Op verschillende wijzen weef ik dergelijke thema's door het verhaal heen. Daar hoort natuurlijk ook bij, dat uiteindelijk het goede overwint en het kwade de nederlaag lijdt. De boodschap wordt verpakt in een verhaal met een puzzel die de lezer prikkelt om mee te denken en verder te lezen. In het verhaal laat ik jonge hoofdrolspelers optreden die strijden voor het goede, die een heldenrol hebben en met wie de lezers zich kunnen identificeren.